File picant de porc

Printeaza

O reteta de file picant de porc din: chimen, fenicul, cuisoare, boia dulce, suc si coaja de lamaie, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic si fileuri de porc.

Ingrediente:File picant de porc

  • 1 lingurita rasa seminte de chimen
  • 1 lingurita rasa seminte de fenicul
  • 2 cuisoare
  • 1 lingurita rasa boia dulce
  • sucul si coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 4 catei de usturoi tocati
  • 150 ml ketchup
  • 70 ml otet balsamic
  • 2 fileuri de porc (de circa 300 g fiecare)

 

Mod de preparare:

Se pisează seminţele de chimen şi de fenicul şi se amestecă împreună cu ingredientele, inclusiv oţetul. Se aşază carnea şi marinata într-o pungă pentru congelator şi se sigilează punga; se lasă să se marineze carnea la frigider cca 4 min. Se lasă să se scurgă carnea.

Se aşază bucăţile una lângă alta, pe latura lungă, şi se înfig transversal pe frigărui duble. Se frig pe grătar 15-20 min. (timp în care se întorc).

File picant de porc

File picant de porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.