File de peşte cu dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de file de peste cu dovlecei din: fileuri de cod, dovlecei, praz, vanata, ulei de floarea soarelui, unt, ou, seminte de mac, lamaie, sare, piper si marar.

Ingrediente:File de peşte cu dovlecei

  • 4 fileuri de cod congelate
  • doi dovlecei
  • un fir de praz
  • o vânătă
  • 300 g făină
  • 100 ml apă
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 50 g unt
  • un ou
  • o lingu de seminţe de mac
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • mărar

 

Mod de preparare:

Făina se cerne, se pune într-un castron şi în mijoc se aşază untul tăiat cubuleţe. Se amestecă până rezultă un aluat nisipos, se adaugă albuşul, un vârf de linguriţă de sare şi apa.

Se frământă până rezultă un aluat omogen, se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie floricele cu o formă de biscuiţi, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu gălbenuş.

Se presară seminţele de mac se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până devin aurii. Dovleceii, vânătă şi prazul s spală, se taie rondele, se ung cu ulei, se condimentează şi s frig pe grătar. Fileurile de peşte se decongelează, se scurg de apă, se ung cu ulei şi se condimentează.

Se frig pe grătar sau se prăjesc într-o tigaie fără ulei şi se servesc alături de legumele fripte şi florile din aluat. Se serveşte totul fierbinte presărat cu mărar tocat.

File de peşte cu dovlecei

File de peşte cu dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.