File de vitel cu salsa picanta

Printeaza

File de vitel cu salsa picanta din: patrunjel, usturoi, fileuri de sardele, capere, uleid e masline, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, zahar, file de vitel, ulei.

Ingrediente:File_de_vitel_cu_salsa_picanta

  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fileuri de sardele
  • 1 borcan mic de capere
  • circa 75 ml ulei de masline
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 1 kg muschi file de vitel (bucata de la mijloc)
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se prepara salsa: se curata patrunjelul si se rup frunzulitele. Se asaza in vasuld e la mixer. Se curata usturoiul si se taie căţeii jumătăţi. Se toacă sardelele.

Se adaugă în vasul de mixer usturoiul, sardelele, caperele scurse de zeamă şi uleiul de măsline; se pasează şi se condimentează cu suc şi coajă de lămâie, sare, piper şi un praf de zahăr.

Se încinge cuptorul la 175°C. Se spală carnea, se şterge şi se condimentează cu sare şi piper; se leagă cu aţă ca să îşi păstreze forma la cuptor. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjeşte carnea pe toate partile circa 5 minute.

Se asaza friptura cu tot cu sos intr-o tava pentru cuptor si se coace circa 20-25 de minute.  Spre finalul timpului de coacere se infasoara friptura in folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Se serveste pe platou cu salsa verde.

File de vitel cu salsa picanta

File_de_vitel_cu_salsa_picanta

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.