File de vitel cu garnitura

Printeaza

File de vitel cu garnitura din: praz, unt, usturoi, lapte, foaie de dafin, sare, piper, malai grisat, medalioane de vitel, slaninuta afumata, ulei, cimbru.

Ingrediente:File_de_vitel_cu_garnitura

  • 200 g praz
  • 50 g unt
  • 1 catel de usturoi
  • 500 ml lapte
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 180 g malai grisat
  • 4 medalioane de vitel (a 140 g)
  • 4 felii slaninuta afumata
  • 2 linguri ulei
  • 6 fire cimbru

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă prazul; se taie mărunt partea albă şi se căleşte în 10 g unt încins, cca 1 min. Se curăţă şi se pisează usturoiul; se dă în clocot cu lapte, 500 ml apă, foaie de dafin, 1 linguriţă de sare, piper şi 30 g unt, amestecând.

Se lasă să se pătrundă cca 10 min. Se îndepărtează usturoiul şi foaia de dafin. Se adaugă mălaiul grişat şi se dă în clocot, amestecând, şi se lasă apoi să mai fiarbă la foc moale cca 20 min. După 10 min. se adaugă prazul.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se înfăşoară medalioanele în slăninuţă şi se condimentează; se prajesc impreuna cu cimbrul, in ulei cu 10 g unt cate 1 minut pe ficare parte; se coc apoi in partea de jos c cuptorului circa 12-15 minute.

Se servesc cu mamaliguta si ecentual o ganitura de ciuperci.

File de vitel cu garnitura

File_de_vitel_cu_garnitura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.