File de vita cu legume sote

Printeaza

File de vita cu legume sote din: file de vita, vin, lamaie, ulei, usturoi, piper, praz, morcovi, ciuperci, unt, sare.

Ingrediente:File de vita cu legume sote

  • 600 g file de vită
  • 650 ml supă de carne
  • 2 lin­guri vin
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei
  • piper alb
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 fire de praz
  • 4 mor­covi
  • 200 g ciuperci
  • 50 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se împachetează în folie de aluminiu şi se pune în congelator pentru 20 de minute.

Intre timp, se prepară marinata: în 150 ml de supă se adaugă usturoiul zdrobit, vinul, zeama de lămâie, sarea şi piperul. Carnea conge­lată pe jumătate se taie felii care se ţin în marinată timp de o oră.

Prazul, morcovul şi ciupercile se curăţă şi se taie felii. Se scot feliile de carne din marinată şi se prăjesc la foc moderat, într-un amestec de ulei şi unt.

Se adaugă le­gumele şi se înăbuşă 5 minute, apoi se toarnă marinata şi restul de supă de carne. Se lasă mâncarea la fiert 15-20 de minute, după care se serveşte cu piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.