File de ton rosu la gratar cu sos de rosii, capere si limete

Printeaza

File de ton rosu la gratar cu sos de rosii, capere si limete din: file de ton, vinete, ridiche, dovlecei, rosie, sare, piper, usturoi, limeta, capere.

Ingrediente:File de ton rosu la gratar cu sos de rosii, capere si limete

  • 200 g file de ton
  • 3 felii de vinete
  • o bucată radichio
  • 3 dovle­cei zuchini
  • o felie de roşie
  • sare
  • piper

pentru sosul de roşii:

  • o roşie
  • o jumătate de căpăţână de usturoi
  • sare
  • piper
  • coaja de la o limetă tăiată jullien
  • capere

 

Mod de preparare:

Fileul de ton roşu se trage la tigaie cu ulei de măsline. Vinetele, radichio şi felia de roşie se pun pe grătar. Când sunt gata se lasă deo­parte. Pentru sos, se pune o roşie pentru 10 secunde în apă fierbinte.

Apoi se scoate şi se curăţă de coajă. Se taie în patru, i se scot seminţele şi apoi se taie în cuburi mici. Se amestecă bine cu usturoiul tocat, cu coaja de limetă, cu piperul şi cu caperele tocate mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.