File de ton cu roşii

Printeaza

 File de ton cu roşii

Ingrediente:File de ton cu roşii

  • 1 kg de roşii bine coapte
  • 3 cepe
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de pastă de roşii
  • 10 cl de vin alb
  • 1/2 linguriţă de ghimbir măcinat
  • 1 vârf de cuţit praf de şofran
  • două vârfuri de cuţit piper Cayenne
  • 150 g de măsline negre tăiate
  • 4 bucăţi de file de ton
  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Opăriţi roşiile circa 40 de secunde, apai treceţi-le prin apă rece. Decojiţi-le, tăiaţi-le în patru şi înlăturaţi seminţele. Tăiaţi pulpa în bucăţele mici şi lăsaţi să se scurgă într-o strecurătoare.

Decojiţi ceapa şi tocaţi-o. Căliţi-o într-o tigaie cu două linguri de ulei de măsline, până când se înmoaie de tot, dar evitaţi să o prăjiţi. încorporai roşiile, pasta de roşii şi vinul alb. Adăugaţi ghimbirul, şofranul, piperul Cayenne şi măslinele tăiate. Fierbeţi la foc mic, amestecând din când în când pentru ca lichidul să se evapore cât mai mult. Astfel, veli obţine un sos mai gros. Daţi deoparte.

Ştergeţi peştele cu hârtie absorbantă. Intr-o tigaie încinsă, în care aţi pus 2 linguri de uei de măsline, prăjiţi fileurile de ton 1 minut pe fiecare parte, apoi din nou, câte 30 de secunde.

Puneţi tonul pe un platou sau pe farfurii individuale. Acoperiţi cu sosul şi decoraţi cu câteva frunze de busuioc. Turnaţi un strop de ulei de măsline proaspăt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.