File de somon in saramura

Printeaza

O reteta gustoasa de file de somon in saramura cu unt, piper verde, piper rosu, praz, usturoi, hrean, sare, boia dulce, ulei de masline, salvie, foi de dafin, zeama de lamaie.

Ingrediente:File de somon in saramura

  • un kg file somon
  • 100 g unt
  • piper verde boabe si macinat
  • piper roşu,boabe şi măcinat
  • 1 fir de praz
  • 4 căţei uţsturoi
  • 50 g hrean
  • sare
  • o linguriţă boia dulce
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 frunze de salvie
  • 200 ml apă
  • 2 foi de dafin
  • zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare:

Se trec bucăţile de somon prin­tr-un jet de apă, se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se condimen­tează cu sare şi piper. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă câteva minute la frigider.

Separat, se pune apa într-o cratiţă şi se adaugă sare, piper, ulei, boabe de piper, prazul tăiat rondele, usturoiul, hreanul ras pe răzătoarea mică, boiaua, frunzele de salvie şi de dafin.

Se amestecă bine şi se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute, apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Bucăţile de somon se pun pe grătarul încins, se lasă câte 10 mi­nute pe fiecare parte, se aranjează într-un bol şi se toarnă saramura. Se servesc cu pâine prăjită cu unt şi stropită cu zeamă de lămâie.

File de somon in saramura

File de somon in saramura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.