File de somon in crusta de piper

Printeaza

O reteta de file de somon in crusta de piper cu dovlecel, ardei gras, bulb de fenicul, arpagic, suc de lamaie, sare, ulei si unt.

Ingrediente:File de somon in crusta de piper

  • 1 dovlecel mic
  • câte 1 ardei gras roşu şi galben
  • 1 bulb de fenicul
  • 1/2 legătură arpagic
  • 4 linguri piper
  • 4 file de somon (a 150 g)
  • 2 linguri suc de lămâie
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • piper

 

Mod de preparare:

Pregatiţi legumele, tăiaţi-le mărunt şi apoi beţigaşe. Spălaţi ar­pagicul, apoi tăiaţi-l rulouri mici. Pisaţi piperul. Spălaţi somonul, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, stropiţi-l cu suc de lămâie, apoi săraţi-l.

Tăvăliţi somonul prin piper, apoi presaţi-l uşor. Incingeţi uleiul într-o tigaie cu fundul dublu. Prăjiţi bucăţile de peşte câte 4 minute pe fiecare parte.

Intre timp încingeţi untul într-o tigaie şi căliţi fâşiile de legume circa 4 minute. Condimentaţi-le cu sare şi piper, apoi presăraţi-le cu arpagic. Serviţi legumele cu bucăţile de peşte.

File de somon in crusta de piper

File de somon in crusta de piper

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.