File de somon cu vinete şi praz

Printeaza

O reteta de file de somon cu vinete si praz din: fileuri de somon, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare, piper, praz si vanata.

Ingrediente:File de somon cu vinete şi praz

  • 4 fileuri de somon (150 g fiecare)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • câteva crenguţe de cimbru
  • sare şi piper

pentru legume:

  • 1 fir de praz
  • 1 vânătă
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Scoate cu o pensetă oasele din fileurile de somon  şi pune peştele 10 minute la marinat în 4 linguri de ulei de măsline în care ai adăugat crenguţe de cimbru rupte.Intre timp, taie prazul rondele subţiri şi pune-1 la înă­buşit, la foc mic, într-o crăticioară cu 2 linguri de ulei de măsline încins.

Taie vânătă cuburi şi căleşte-o într-o tigaie neaderentă cu 2 linguri de ulei, sare şi piper.Incălzeşte cuptorul la 210° C. Aşază fileurile de somon într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi pune pe lângă ele legumele călite. Presară sare şi piper, după gust, şi coace peştele 10 minute în cuptorul preîncălzit.

Când sunt gata, aşază fileurile de somon pe farfurii şi serveşte-le cu garnitură de praz şi vinete crocante.

File de somon cu vinete şi praz

File de somon cu vinete şi praz

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.