File de somon cu cremă de măsline

Printeaza

File de somon cu cremă de măsline 

Ingrediente:File de somon cu cremă de măsline

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4 fileuri de somon proaspăt, de 200 g fiecare, cu piele
  • 200 g de măsline negre
  • 3 haşme mărunţite
  • 15 cl de smântână de soia (sau smântână degresată)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie antiaderentă, turnaţi 2 linguri de ulei de măsline, prăjiţi la foc mic fileurile de somon preţ de 10-12 minute pe partea cu piele. La sfârşit, întoarceţi fileurile şi lăsaţi-le la prăjit pe cealaltă parte încă un minut.

Scoateţi sâmburii măslinelor, apoi pasaţi-le până se transformă în piure. Păstraţi câteva rondele de măsline pentru decor.

Intr-o cratiţă, căliţi cepele cu o lingură de ulei de măsline. Săraţi uşor. Lăsaţi să scadă două treimi, apoi adăugaţi piureul de măsline. Lăsaţi să fiarbă 1 minut, amestecând. Luaţi de pe foc şi adăugaţi smântână de soia. Mai condimentaţi, dacă este cazul.

Inlăturaţi pielea de pe fileuri cu un cuţit bine ascuţit. Puneţi fileurile pe farfurii. Turnaţi sosul deasupra. Decoraţi cu măslinele rămase şi puneţi legumele din garnitură de jur împrejur.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.