File de salau la cuptor cu bacon si legume

Printeaza

File de salau la cuptor cu bacon si legume din: mazare, sare, cartofi rosii, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, file de salau, bacon.

Ingrediente:File_de_salau_la_cuptor_cu_bacon_si_legume

  • 400 g mazare mange-tout
  • sare
  • 4 cartofi rosii (circa 600 g)
  • piper
  • 6 linguri ulei de masline
  • 4 cepe
  • 8 catei de usturoi
  • 600 g file de salau
  • 100 g bacon feliat

 

Mod de preparare:

Se spală mazărea, se curăţă şi se opăreşte în apă clocotită cu sare cca 1 min. Se scurge, se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Cuptorul se încinge la 220 °C. Se decojesc cartofii, se spală şi se taie felii groase de 0,5 cm.

Se aşază într-o formă de sufleu unsă, se sărează, se piperează şi se stropesc cu 4 linguri ulei. Ceapa se taie rondele, căţeii de usturoi se taie jumătăţi. Ceapa şi mază­rea se amestecă împreună cu cartofii.

Peştele se spa­lă, se şterge şi se piperea­ză. Deasupra se aşază usturoi şi se înfăşoară în bacon; se presară deasu­pra amestecului de legu­me. Se stropeşte cu 2 lin­guri ulei şi se înăbuşă la cuptor încă 15-20 min. Se serveşte cu legume.

File de salau la cuptor cu bacon si legume

File_de_salau_la_cuptor_cu_bacon_si_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.