File de şalău cu vinete

Printeaza

File de şalău cu vinete

Ingrediente:File de şalău cu vinete

  • 4 bucăţi file de şalău
  • 100ml ulei
  • 2 vinete
  • 300g roşii mici (cherry)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele, se taie în fe­lii de circa 5mm grosime, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să se scurgă de zeama amăruie.

Se curăţă peştele de eventualele oscioare, se spală, se scurge şi se presară cu sare şi piper. Se prăjeşte în ulei, câte 4-5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit spre mic, apoi se scoate pe o farfurie, se acoperă şi păstrează la cald.

In grăsimea rămasă se pun feliile de vinete şi roşiile întregi. Se prăjesc roşiile şi vinetele câte 2-3 minute pe fi­ecare parte, la foc mic.

Se pune peştele în tigaie peste vinete şi roşii, se adaugă o ceşcuţă cu apă fierbinte, se potriveşte de sare şi piper, se acoperă tigaia şi se mai lasă 2-3 minute la foc mic.

Se serveşte fileul de şalău pe un pat de felii de vinete, cu roşii şi cu sosul din tigaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.