File de salau cu sos si garnitura

Printeaza

File de salau cu sos si garnitura din: file de salau, ulei, pesmet, sare, piper, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii, ulei de masline, otet balsamic, cartofi.

Ingrediente:File_de_salau_cu_sos_si_garnitura

  • 8 bucati file de șalău
  • ulei pentru prăjit
  • 3-4 linguri pesmet
  • sare
  • piper alb măcinat

Pentru sos:

  • 2-3 lingurite făină
  • 5-6 căței usturoi
  • 100 g margarină
  • 1 legatura mărar
  • cimbru proaspăt

Pentru garnitură:

  • 2 morcovi
  • 2 gulii
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2-3 lingurite oțet balsamic
  • 5-6 cartofi

Mod de preparare:

Se iau bucăţile de şalău, se condimentează cu sare şi piper, se trec prin pesmet măcinat şi apoi se pun la prăjit în uleiul încins. Se răsucesc la intervale mici ca să nu se ardă şi se scot pe un prosop absorbant de bucătărie.

Cartofii se spală, se şterg bine şi se pun la copt în cuptorul încins. Morcovii şi guliile se rad pe răzătoarea mică şi se pun în boluri separate. Se stropesc cu ulei de măsline şi oţet balsamic şi se potrivesc cu sare şi piper.

Separat, se topeşte margarina, se adaugă făina cernută şi apă fierbinte. Se amestecă uşor, cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe. Se presară sare şi piper, după gust, şi la sfârşit, se adaugă usturoiul măcinat şi mărarul tocat mărunt.

Se scot cartofii din cuptor, se curăţă, se feliază şi se condimentează cu sare. Fileul de şalău se serveşte cu sosul alb de usturoi, cu garnitura de morcovi, guliile şi cartofii copţi. Se ornează cu cimbru proaspăt.

File de salau cu sos si garnitura

File_de_salau_cu_sos_si_garnitura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.