File de salau cu cartofi natur

Printeaza

File de salau cu cartofi natur din: fileuri de salau, ardei rosii, ardei iute verde, ceapa, lamaie, vin alb, smantana, unt, patrunjel, sare si piper alb.

File_de_salau_cu_cartofi_natur

 

Ingrediente:

  • 4 fileuri de şalău
  • 2 ardei roşii
  • 1 ardei iute verde
  • 1 ceapă de dimensiune medie
  • zeama de la 1 lămâie mare
  • 150 ml vin alb
  • 125 ml smântână pentru gătit
  • 50 g unt
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 1 lămâie pentru decor

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli, îl presari cu sare şi piper, îl stropeşti pe fiecare parte cu zeamă de lămâie şi îl păstrezi astfel în frigider, pentru 5 minute.

Cureţi ardeii de seminţe, îi speli şi îi tai în rondele subţiri. Cureţi ceapa, o speli şi o tai în cubuleţe. Pui într-o cratiţă, pe foc mic, ardeii, ceapa şi vinul. Acoperi cu capacul şi laşi 10 minute, după care adaugi peştele şi continui fierberea la foc mic, încă 10 minute. Scoţi peştele pe un platou şi îl stropeşti cu 2-3 linguri din sosul în care s-a preparat.

In cratiţa cu sosul rămas, aflată pe foc mic, adaugi smântână şi untul, amestecând mereu, ca să se omogenizeze. Când este gata, torni sosul peste peşte şi presari deasupra pătrunjel verde tocat mărunt.

Serveşti peştele cu garnitură de cartofi natur, alături de sferturi de lămâie.

 

File de salau cu cartofi natur

File_de_salau_cu_cartofi_natur

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.