File de pui rafinat cu mango, chili si cocos
PrinteazaO reteta de file de pui cu ulei, sare, piper, seminte de susan, castravete, mango, chili rosu, lapte de cocos putin curry si suc de lamaie.
- 600 g file de pui
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 lingură seminţe susan
- 1 castravete
- 1 mango copt
- 1 chili roşu
- 1 salată iceberg
- 100 ml lapte de cocos
- 1/2 linguriţă curry
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, apoi uscaţi-o cu un şervet de bucătărie de bucatarie. Incingeti 1 lingura de ulei si prajiti-o circa 20 de minute. Condimentaţi-o cu sare şi piper. Inainte de final, presăraţi-o cu susan, apoi scoateţi-o pe o farfurie şi lăsaţi-o să se răcească.
Pregătiţi castravetele şi tăiaţi-l rondele. Curăţaţi fructul de mango. îndepărtaţi sâmburele, apoi tăiaţi fructul felioare subţiri. Tăiaţi chili pe lung, îndepărtaţi-i seminţele, spălaţi-l şi tăiaţi-l mărunt. Pregătiţi salata şi tăiaţi-o fâşii.
Tăiaţi carnea felii rotunde. Amestecaţi într-un castron castravetele, mango, salata şi chili. Amestecaţi laptele de cocos, curry, sucul de lămâie, sarea, piperul şi uleiul rămas, condimentaţi-le, apoi încorporaţi sosul obţinut în salată. Serviţi-o împreună cu puiul.
Poftă bună!