File de porc in crusta verde
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de file de porc in crusta verde din: file de porc, sare, piper, ulei, mustar, coaja de portocala, samburid e pin, cimbru, patrunjel, ghocchi, rosii si miere.
- 750 g de file de porc
- sare
- piper
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de muştar
- coaja rasă de la o portocală
- 3 linguri de sâmburi de pin măcinaţi
- 2 linguri de cimbru tocat
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- 500 g de gnocchi
- 1 căţel de usturoi
- 300 g de roşii bucăţi
- 1 lingură de miere
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 140°C. Condimentaţi carnea şi prăjiţi-o în 2 linguri de ulei. Ungeţi-o cu muştar. Amestecaţi coaja de portocală, sâmburii de pin şi verdeaţa. Tăvăliţi carnea prin acest amestec, aşezaţi-o într-o tavă pentru friptură şi lăsaţi-o cca. 35 de minute la cuptor.
Fierbeţi gnocchi. Tocaţi usturoiul, apoi căliţi-l în ulei. Adăugaţi pasta de roşii şi roşiile. Lăsaţi-le să fiarbă 5 minute, apoi condimentaţi-le. Serviţi-le alături de carnea pregătită.
File de porc in crusta verde
Poftă bună!