File de porc cu verdeata in sos de cirese si vin

Printeaza

O reteta delicioasa de file de porc cu verdeata in sos de cirese si vin din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper.

Ingrediente:File de porc cu verdeata in sos de cirese si vin

  • 1/2 legătură cimbru
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguriţe muştar
  • 5 linguri pesmet
  • 500 g file de porc
  • 1 borcan compot de vişine (700 ml)
  • 1 ceapă
  • 1 lingură amidon
  • 250 ml vin
  • 1 lingură oţet
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă verdeaţa tocată cu 1 lingură ulei, 2 linguri muştar, pes­metul şi oul. Se sărează şi se pi­perează carnea; se aşază într-o formă termorezistentă şi se unge cu pasta de verdeţuri. Se coace la cuptor 30 min. (temperatura din cen­trul fripturii trebuie să fie de 60-65 °C).

Se scurg vişinele. Se toacă cea­pa şi se căleşte într-o lingură de ulei. Separat se dizolvă amidonul în 4 linguri de vin. Restul de vin şi oţetul se adaugă la ceapă şi se dau într-un clocot.

Se adaugă amidonul dizolvat şi se condimen­tează cu 1 lingură muştar, sare şi piper. Vişinele se încălzesc în sos. Se taie felii friptura şi se aşază pe farfurii, cu sosul.

File de porc cu verdeata in sos de cirese si vin

File de porc cu verdeata in sos de cirese si vin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.