File de peste la tigaie

Printeaza

File de peste la tigaie

Ingrediente:

  • 800 g file de roşioare
  • 8 anghinare în sos de piper
  • 12 bucăţi de sparanghel
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 bulb de fenicul
  • 2 roşii
  • 20 g unt
  • 1 lămâie
  • 1 căţel de usturoi pisat
  • 4 arpagic
  • 8 măsline
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper

Preparare:

Curăţă legumele. Taie dovlecelul şi morcovul cubuleţe si apoi taie în felii subţiri bulbul de fenicul. Pune-le împreună cu sparanghelul la fiert în abur, 8 minute. Pune legumele pe un platou, adaugă untul şi presară coaja de lămâie rasă. Sărează, piperează şi ţine platoul la cald. Curăţă anghinarea şi pune-o la fiert 10 minute cu apă, sucul unei lămâi şi 1 lingură ulei de măsline.

Păstrează-le împreună cu legumele. Taie roşiile în patru şi curăţă-le sâmburii. Sărează şi piperează. Căleşte-le împreună cu 1 lingură ulei de măsline, usturoiul şi cimbrul. Adaugă măslinele şi lasă deoparte, într-o tigaie antiadezivă frige fileurile de roşioară 2 minute, pe foc mijlociu, cu 1 lingură ulei de măsline.

Pune-le peste legume. Presară arpagicul tăiat şi serveşte imediat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place foarte mult pestele. Rosioara e gustoasa dar cam are oase. Eu o sa folosesc caras mai mare la aceasta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.