File de peşte cu fenicul

Printeaza

File de peşte cu fenicul din: fileuri de peste, lamai, fenicul, paste, amidon, lapte, masline, cascaval, ardei copti, sare, piper, patrunjel si ulei de masline.

Ingrediente:File_de_peste_cu_fenicul

  • 4 fileuri de peste mai mari
  • doua lamai
  • 3 bucati de fenicul
  • 400 g paste
  • o lingura cu amidon alimentar
  • 500 ml lapte dulce
  • 100 g masline feliate
  • 100 g cascaval
  • 400 g ardei copti
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Feniculul se spală, se taie felii subţiri şi se condimentează. Se prăjesc uşor în puţin ulei, se scot şi se aşază pe o tavă. Fileurile de peşte se spală, se condimentează şi se aşază peste fenicul. Se stropesc cu sucul de la o jumătate de lămâie, se presară pătrunjel tocat şi se aşază deasupra fâşii de ardei copt.

Se toarnă o cană cu apă, se presară măslinele, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu până ce peştele este fiert. Amidonul se amestecă împreună cu laptele dulce, sare şi piper după gust. Se pun pe foc, se fierb la foc mic până începe să se îngroaşe sosul, se adaugă o lingură cu ulei şi caşcavalul ras.

Se toarnă sucul de la o lămâie, se amestecă cu un tel ca să se omogenizeze amestecul şi se ia de pe foc. Se aşază peştele şi feniculul cu măsline pe farfurii, se toarnă deasupra sosul cald, se presară pătrunjel şi se serveşte imediat.

Se serveste totul cald, cu paste fierte, amestecate cu patrunjel tocat.

File de peşte cu fenicul

File_de_peste_cu_fenicul

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.