File de peste cu condimente

Printeaza

File de peste cu condimente din: fileuri de peste alb, usturoi, faina, otet, ulei, coriandru, chimen, chili, sare, piper.

Ingrediente:File de peste cu condimente

  • 4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 albusuri
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri otet de mere
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 varf de cutit praf de chili
  • sare
  • piper

 

Ingrediente garnitura: 500 g broccoli sau conopida, 1 lamaie verde.

Mod de preparare:

Preparati garnitura: curatati broccoli sau conopida, desfaceti-le buchetele si fierbeti-le 10 minute.

Intre timp, spalati fileurile de peste, zvantati-le bine, sarati-le si piperati-le. Puneti intr-o farfurie adanca 3 linguri de faina, iar in alta farfurie albusurile pe care le bateti usor cu furculita.

Incingeti intr-o tigaie uleiul, dati pestele, pe rand, prin faina si albus, prajiti-l pana ce se rumeneste frumos pe ambele parti si apoi lasati-l sa se scurga.

Puneti in uleiul ramas in tigaie cateii de usturoi curatati si zdrobiti, otetul, semintele de coriandru, chimenul si praful de chili, adaugati sare si piper si lasati-le sa dea in clocot.

Puneti din nou bucatile de peste in tigaie si lasati-le sa fiarba 5 minute.

Serviti-le fierbinti sau reci, cu felii de lamaie si buchetele de broccoli sau conopida.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.