File de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac

Printeaza

 File de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac

Ingrediente:File de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac

  • 8 fileuri de păstrăv
  • 250g ciuperci
  • 250g spanac
  • 300ml supă de pui (cub)
  • I00g unt
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri mălai
  • 150g smântână
  • u n vârf de cuţit nucşoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ciupercile, apoi se toacă cât mai mărunt. Se căleşte ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, în jumătate din cantitatea de unt, se pun şi ciupercile şi se călesc împreună, până când se evaporă aproa­pe toată zeama lăsată de ciuperci.

Se toacă spanacul mărunt şi se pune împreună cu supa de pui peste ciu­percile călite. Se lasă să fiarbă la foc mic, până se evaporă jumătate din cantitatea de supă.

Se amestecă mălaiul cu 2-4 linguri de apă şi se pune apoi în vasul cu ciu­percile şi spanacul.

Se amestecă încontinuu până când sosul în­cepe să se îngroaşe. Se ia vasul de pe foc, se lasă 5 minute să se răcească, apoi se pune sosul într-un bol mai înalt.

Se pune în bol şi smântână, împreună cu nucşoara şi se omogenizează bine sosul cu ajutorul unui

blender, după care se potriveşte de sare şi piper.

Se pune sosul într-o sosieră şi se ţine la cald. Separat, se topeşte untul rămas într-o tigaie şi se prăjesc câte 3 minute pe fiecare parte fileu­rile de peşte, presărate cu sare şi piper.

Se servesc fileurile de păstrăv cu sos de ciuperci şi spa­nac, lângă care se poate adăuga o garnitură de cartofi şi mor­covi fierţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.