File de pangasius în manta de dovlecei

Printeaza

O reteta de file de pangasius in manta de dovlecei din: cartofi, unt, boia, vin alb sec, supa de legume, dovlecei, ulei de masline, pangasius, sare si piper.

Ingrediente:File de pangasius în manta de dovlecei

  • 400 g cartofi
  • 2 linguri unt
  • 1 linguriţă boia
  • 100 ml vin alb sec
  • 150 ml supă de legume
  • 4 dovlecei (cca 150 g fiecare)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 4 fileuri de peşte pangasius (a cca 150 g)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi de cca 1 cm. Se încinge într-o tigaie 1 lingură de unt şi se prăjesc cartofii; se condi­mentează cu sare, piper şi boia. Se toarnă vin alb şi supă de legume; se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să mai fiarbă totul la foc mijlociu cca 15 min.

Se curăţă dovleceii şi se rad felii lungi. Se încing într-o tigaie 2 lin­guri de ulei şi se rumenesc feliile de dovlecei pe ambele părţi. Se scot şi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie.

Se sărează şi se piperează peştele pe ambele feţe. Se încing într-o tigaie o lingură de ulei şi una de unt; se prăjeşte peştele 2-4 min. pe fiecare parte. Se scoate peştele din tigaie şi se înfăşoară în fâşii de dovlecei. Se aşază peştele pe farfurii şi se ornează cu pătrun­jel. Se aşază alături cartofi şi se stropesc cu zeama în care au fiert.

File de pangasius în manta de dovlecei

File de pangasius în manta de dovlecei

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.