File de miel pe pat de rosii picante

Printeaza

O reteta delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri de miel, cimbru, ulei de masline, ceapa, sare, piper, pulpa de rosii, scortisoara, cardamom, cuisoare, boia, coriandru si miere.

Ingrediente:File de miel pe pat de rosii picante

  • 4 fileuri de miel (a cca 120 g)
  • 1/2 legătură cimbru
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4 cepe
  • sare,
  • piper
  • 1 cutie de pulpă de roşii
  • 1/4 linguriţă scorţişoară
  • cardamom
  • cuişoare
  • boia
  • coriandru
  • 2 linguriţe miere

 

Mod de preparare:

Se toacă jumătate din cantita­tea de frunzuliţe de cimbru. Car­nea se unge cu 1 lingură ulei de măsline, se presară piper şi cim­brul tocat. Se înfăşoară în folie transparentă şi se lasă să se marineze 30 min.

Se taie fâşii ceapa. Se încing 2 linguri ulei de măsline şi se căleşte ceapa 20-25 minute ames­tecând. Se condimentează cu sare, piper, scorţişoară, cardamom, cuişoare, boia şi coriandru. Se adaugă miere şi se lasă să se caramelizeze, amestecând.

Se adaugă roşiile decojite şi se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se adaugă sare şi piper. Se şterge carnea. Se încinge 1 lingură ulei şi se prăjesc bucă­ţile de carne cca 2 min. pe fieca­re parte.

Se scot bucăţile de car­ne şi se lasă să se odihnească şi se taie felii, perpendicular pe fibre. Roşiile se aşază pe farfurii şi deasupra se aşază friptura; se presară cimbru.

File de miel pe pat de rosii picante

File de miel pe pat de rosii picante

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.