File de merlucius cu sos alb si porumb dulce

Printeaza

 File de merlucius cu sos alb si porumb dulce

Ingrediente:File de merlucius cu sos alb si porumb dulce

  • 250g merlucius file
  • 200ml smân­tână
  • 200ml iaurt gros
  • 100g lămâie
  • 20g piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 30ml oţet
  • 1 leg. mărar
  • 270g porumb dulce conservat

 

Mod de preparare:

Se pune apă la fiert, cu foi de da­fin, boabe de piper, oţet şi sare. Când apa fierbe, se adaugă fileul de merlucius şi se fierbe circa 7-8 minute, în timpul în care peştele fierbe, se pregăteşte un sos alb din smântână, iaurt, mărar tocat mărunt şi zeamă de lămâie.

Se amestecă şi se potriveşte cu sare. Când peştele a fiert, se scoate pe farfurie şi se pune deasupra sosul alb.

Ca garnitură se foloseşte porum­bul dulce.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.