File de macrou la cuptor

Printeaza

File de macrou la cuptor din: file de macrou, vin alb dulce, lamai, rosii, ulei de floarea soarelui, cascaval, sare, piper boabe, frunze de dafin.

Ingrediente:File_de_macrou_la_cuptor

  • 600-800 g file de macrou
  • 300 ml vin alb dulce
  • 2 lamai
  • 4 rosii
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 g cascaval de post sau branza tofu
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • 2 frunze de dafin

 

Mod de preparare:

Se lasa fileul de macrou sa se dezghete si se trece prin cateva jeturi de apa rece. Se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant de busucatie, apoi se pune in tava cu sare, piper, ulei, vin si foi de dafin. Se baga in cuptor si se lasa la foc potrivit.

In acest timp, se taie rosiile rondele, se condimenteaza cu sare si piper si se pun peste bucatile de macrou. Se acopera cu o folie sau cu un capac si se lasa sa se inabuse.

Se incearca daca s-a patruns bine fileul de macrou si, spre sfarsit, se adauga branza tofu sau cascaval de post taiat cubulete sau raz pe razatoarea mare.

Macroul se serveste ornat cu felii de rosii coapte si rondele de lamaie. Se stropeste cu multa zeama de lamaie.

File de macrou la cuptor

File_de_macrou_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Daniela Melinte

    Daca sti sa-l faci, fileul de macrou iese o nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.