File de cod mediteranean

Printeaza

File de cod mediteranean din: file de cod, nectarine, grepfrut, ceapa, ardei iute, miere, rozmarin, busuioc, piper, sare, ulei, patrunjel.

Ingrediente:File_de_cod_mediteranean

  • 500 g file de cod
  • 4 nectarine coapte
  • 1 grepfrut
  • 1 ceapă roşie mică
  • 1 ardei iute (chili)
  • 1 linguriţă miere
  • rozmarin mărunţit
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • ulei de măsline
  • pătrunjel sau frunze de busuioc (pentru ornat)

 

Mod de preparare:

Cureţi nectarinele de coajă, desprinzi pulpa de sâmbure şi o tai cubuleţe.

Feliile de grepfrut le cureţi de pieliţa interioară, astfel încât să rămână doar pulpa.

Sucul care se scurge îl păstrezi într- un vas.

Pulpa de grapefrut o tai bucăţele. Cureţi ceapa şi o toci mărunt, apoi o amesteci cu grapefruitul şi cu bucăţelele de nectarine.

Speli peştele, îl laşi să se scurgă, îl sărezi, îl piperezi din plin şi îl frigi câteva minute într-o tigaie antiaderentă, în puţin ulei de măsline.

Busuiocul şi rozmarinul le amesteci cu sucul de grapefrut, mai storci sucul de la încă o nectarină, adaugi puţină sare, chili şi o linguriţă de miere.

Amesteci bine, până rezultă un sos delicios. Aşezi codul pe un platou de servit, iar peste el adaugi amestecul de fructe şi îl stropeşti cu sos. Ornezi totul cu pătrunjel verde sau cu busuioc verde.

 

File de cod mediteranean

File_de_cod_mediteranean

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.