File de cod cu ciuperci

Printeaza

O reteta de file de cod cu ciuperci din: fileuri de cod, ciuperci de padure, cartofi, frunze de spanac, salata, usturoi, ulei de masline, seminte de chimen, marar, patrunjel, sare si amestec de piper

Ingrediente:File de cod cu ciuperci

  • 4 fileuri de cod
  • 400g ciuperci de pădure: bureţi, mânătărci, gălbiori
  • 200g cartofi
  • frunze de spanac
  • salată
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă seminţe de chimen
  • mărar
  • pătrunjel sau tarhon
  • sare
  • amestec de piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fileurile de eventualele oscioa­re rămase de la filetare, ştergeţi-le cu un şervet, condimentaţi-le cu sare şi piper proaspăt măcinat şi prăjiţi-le în ulei pe ambele părţi.

Scoateţi-le apoi pe şerveţele pentru a înlătura grăsimea de prisos. Curăţaţi cartofii şi fierbeţi-i în apă cu sare şi cu chimen.

Când sunt gata, scurgeţi-i de apă şi presăraţi peste ei mărar, tarhon sau pătrunjel verde tăiat. Curăţaţi ciupercile, lăsaţi-le întregi pe cele mici şi tăiaţi-le în felii pe cele mari şi căliţi-leîn ulei, condimen­tate cu sare.

Prăjiţi în ulei usturoiul tăiat în feliuţe, apoi eliminaţi-l şi puneţi în uleiul aromat frunzele alese, de spanac, salată sau rucola. Căliţi-le 3 minute, apoi luaţi vasul de pe foc. Serviţi fileul de peşte aşezat pe un pat din cartofi, ciuperci şi frunze călite.

File de cod cu ciuperci

File de cod cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.