File de calcan aromat cu vanilie

Printeaza

O reteta delicioasa de file de calcan aromat cu vanilie din: fileuri de calcan, oua, faina, pastati de vanilie, cartof, ceapa, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, sare, piper alb si maioneza.

Ingrediente:File de calcan aromat cu vanilie

  • 4 fileuri de calcan
  • 4 ouă
  • 100 g faină albă
  • păstăi de vanilie
  • 1 cartof fiert
  • 1 ceapă
  • linguri ulei de măsline extravirgin
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • sare şi piper alb
  • 3-4 linguri maioneză

 

Mod de preparare:

Taie fileurile de calcan bucăţi, trece-le prin făină şi 2 ouă bătute cu vanilie, folosind de la aceasta doar seminţele din interior şi păstrând păstaia întreagă pentru decor.

Acoperă fileurile cu 2 ouă fierte tare şi zdrobite, presând bine burta peştelui, apoi prăjeşte-le într-o tigaie neaderentă cu uleiul de măsline încins, sare şi piper, după gust.

Prepară rosti din cartoful ras şi 1/2 ceapă tăiată peştişori; pune compoziţia într-o for­mă şi prăjeşte-o pe ambele părţi în puţin ulei de floarea-soarelui încins.

Aşază pe farfurie rosti ca bază, pune deasupra câte o bucată de peşte şi decorează cu restul de ceapă prăjită, jumătate de păsta­ie de vanilie şi cu maioneză, după gust.

File de calcan aromat cu vanilie

File de calcan aromat cu vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.