File de biban cu praz

Printeaza

File de biban cu praz

File de biban cu praz

Ingrediente:

  • un kilogram file biban
  • ulei
  • 100 ml vin alb
  • roşii
  • ceapă
  • 25 g făină
  • praz
  • verdeaţă
  • cimbru.
  • piper.
  • lămâie
  • boia
  • sare

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, aripioare, urechi şi intestine, se spală în apă rece, se condimentează în iinterior cu cimbru, piper, boia de ardei si sare, se trece prin făină şi se pune înttr-o tavă cu ulei fierbinte.

Se dă tava la cuptor timp de 20 de minute, iar apoi se scoate peştele pe un platou, în uleiul rămas se căleşte restul de făină cu boia şi ceapă (curăţată şi toicată mărunt). Apoi se adaugă roşiile opărite, curăţate de pieliţă, seminţe şi tăiate, apoi se lasă la fiert 10 minute.

Se aşază din nou peştele în tavă, se pune pe fiecare porţie câte o felie de lămâie şi o jumătate de roşie, se adaugă vinul, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se mai dă la cuptor pentru aproximativ cinci minute.

File de biban cu praz

File de biban cu praz.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.