Fidea de orez cu pak-choi si creveti

Printeaza

O reteta de fidea de orez cu pak choi si creveti din: fidea de orez, ulei de floarea soarelui, pak choi, creveti decorticati, germeni de bambus, rosii cherry, ulei de arahide, ceapa verde, ghimbir, supa concentrata de pui, sos de soia, smidon de porumb, sare si piper.

Ingrediente:Fidea de orez cu pak-choi si creveti

  • 200 g fidea de orez
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)

pentru amestecul de legume şi creveţi:

  • 300 g pak-choi (varză chinezească)
  • 250 g cozi de creveţi decorticaţi
  • 80 g germeni de bambus (conservă)
  • 12 roşii cherry
  • 2 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 4 fire de ceapă verde
  • 1  lingură ghimbir proaspăt
  • 50 ml supă concentrată de pui
  • 1   linguri sos de soia
  • 1 linguriţă amidon de porumb sare, piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa verde şi tai-o orizontal în fâşii cu lăţimea de 5 mm. Curăţă varza, spal-o şi tai-o felii groase de 3 cm. Toacă germenii de bambus. Spală roşiile cherry, zvântă-le şi taie-le în sferturi. Incinge uleiul în wok şi căleşte cozile de creveţi timp de 2 minute. Adaugă ghimbirul, ceapa verde, varza, germe­nii de bambus şi roşiile şi căleşte-le.

Amestecă supa concentrată de pui cu sosul de soia şi amidonul, toarnă compoziţia peste legume şi încălzeşte toa­te ingredientele câteva secunde, până când se îngroaşă sosul. Sărează şi piperează, după gust.

Intre timp, separă firele de fidea. Prăjeşte-le într-o ti­gaie sau într-un wok, în baie de ulei, până când se umflă. Când sunt gata, distribuie-le pe farfurii, pune deasupra preparatul din creveţi şi legume şi serveşte imediat.

Fidea de orez cu pak-choi si creveti

Fidea de orez cu pak-choi si creveti

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.