Fidea de orez cu mustar si ardei iute

Printeaza

O reteta de fidea de orez cu mustar si ardei iute din: fidea de orez, fulgi de nuca de cocos, sare, ulei de floarea soarelui, ardei iute, cumin, frunze de dafin, ceapa verde si poppadom.

Ingrediente:Fidea de orez cu mustar si ardei iute

  • 225 g fidea de orez
  • 25 g fulgi de nuca de cocos neindulciti
  • sare
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 jumatate lingurita seminte de mustar negru
  • 1 ardei iute verde tocat si fara seminte
  • 1 ardei iute uscat tocat si fara seminte
  • 1 jumatate lingurita cumin
  • 12 frunze de dafin (optional)
  • 5 cepe verzi tocate

Ornare:

  • 4 poppadom (lipii indiene din faina de linte) prajite

 

Mod de preparare:

Se pune o oala cu apa la fiert. Se rupe fideaua si se lasa deoparte. Se pune nuca de cocos intr-un castronel cu un varf de sare, se acopera cu 150 ml de apa clocotita si se lasa deoparte.

Se incalzeste uleiul la foc potrivit intr-o tigaie care nu lipeste, apoi se adauga semintele de mustar. Cand semintele incep sa sara, se pun ardeii iuti, cuminul si dafinul (optional), calindu-se 20-25 de secunde. Se adauga ceapa verde si se mai caleste 2 minute.

Se adauga fideaua, 450 ml de apa clocotita, nuca de cocos si apa in care a stat, apoi se da focul mai mare. Dupa primul clocot se micsoreaza flacara, se acopera vasul si se fierbe 10-12 minute, amestecand ocazional, pana cand este absorbita toata apa.

Se imparte fideaua in castroane si se serveste cu bucati de lipie.

Fidea de orez cu mustar si ardei iute

Fidea de orez cu mustar si ardei iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.