Fidea cu frisca, nuci si bezea

Printeaza

Fidea cu frisca, nuci si bezea din: fidea, unt, apa, zahar tos, frisca, nuci, migdale, zeamă de lămâie, ou, sare, zahăr pudră.

Fidea_cu_frisca_nuci_si_bezea

Ingrediente:

  • 200 g fidea
  • 100 g unt
  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr tos
  • 200 ml frişcă
  • 50 g nuci
  • 50 g migdale
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 1 albuş
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pui rondelele de fidea într-o tăviţă tapetată cu hârtie de copt.

Topeşti untul şi stropeşti rondele­le cât mai uniform, cu unt topit. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumeneşte fideaua.

Din apă şi zahărul tos, faci un sirop la care adaugi 45 ml zeamă de lămâie.

Torni acest sirop peste fideaua fierbinte şi laşi să se însiropeze, până când fideaua se înmoaie şi se răceşte.

Baţi frişca şi încorporezi migdalele şi nucile prăjite şi tăiate mare.

Aşezi într-o tavă jumătate dintre ron­dele. Baţi albuşul spumă tare, împreună cu sarea, 1 linguriţă zeamă de lămâie şi zahărul pudră.

Ornezi rondelele care se rume­nesc în cuptor, la foc iute.

Pui frişcă peste ronde­lele pe care nu le-ai copt a doua oară şi le suprapui pe cele cu bezea, care s-au răcit.

Fidea cu frisca, nuci si bezea

Fidea_cu_frisca_nuci_si_bezea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.