Ficatei in sos de vin

Printeaza

O reteta de ficatei in sos de vin din: ficatei, ceapa, vin, unt, marar, sare si piper.

Ingrediente:Ficatei in sos de vin

  • 1 kg ficatei
  • 2 cepe
  • 300 ml vin
  • 50 g unt
  • 1 legatura cu marar
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ficăţeii de pieliţe, grăsime şi fiere (partea verde trebuie înlăturată, pentru că este amară). Clăteşte-i în câteva ape şi lasă-i la scurs într-o strecurătoare. Curăţă ceapa şi tai-o în cubuleţe.

Incinge untul şi căleşte-o până se înmoaie puţin, apoi adaugă ficăţeii şi lasă totul pe foc. Când ficăţeii şi-au schimbat culoarea, adaugă vinul, un praf de sare şi piper. Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă înăbuşit câteva minute, întoarce ficăţeii când zeama a scăzut şi lasă-i să se rumenească.

Stinge focul şi adaugă mărarul tocat mărunt.

Ficatei in sos de vin

Ficatei in sos de vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.