Ficatei de stiuca

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de ficatei de stiuca din: ficatei de stiuca, unt, vin, marar, sare si piper.

Ingrediente:Ficatei de stiuca

  • ficăţeii de la 8-10 ştiuci
  • 3 linguri de unt
  • un pahar mic de vin
  • o legătură de mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ficăţeii de ştiucă pot fi „recoltaţi” atunci când se eviscerează peştele. Se eliberează de băşicuţa violacee în care se ascunde fierea şi se spală bine. Se pune untul într-o crăticioară, iar când începe să sfârâie se adaugă ficăţeii de ştiucă, se presară sare, piper şi se toarnă vinul.

Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn, cu grijă ca să nu se zdrobească. în câteva minute sunt gata. Se mai pune o legătură mică de mărar tocată mărunt, se lasă pe foc încă două minute şi apoi se trage cratiţa deoparte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.