Ficăţei de pui cu spanac

Printeaza

Ficăţei de pui cu spanac din: ficatei de pui, spanac, ceapa verde, usturoi, lapte dulce, unt, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, migdale si miez de nuca.

Poate te intereseaza si:

 

 

Ingrediente:Ficatei_de_pui_cu_spanac

  • 500 g ficatei de pui
  • 500 g spanac congelat
  • o legatura ceapa verde
  • trei catei de usturoi
  • 550 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • patrunjel
  • migdale
  • miez de nuca

 

Mod de preparare:

Ficăţeii de pui se spală, se scurg de apă şi se pun într-un bol. Se toarnă deasupra 400 ml lapte rece şi se lasă să stea la rece 30 de minute.

Spanacul se decongelează, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă de apă. Ceapa verde se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un bol.

Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pune ceapa şi se căleşte două minute. Se adaugă spanacul, laptele dulce rămas, sare şi piper după gust. Se pune untul tăiat bucăţele, se presară pătrunjel tocat şi se adaugă jumătate de cană cu apă.

Se amestecă şi se fierbe la foc mediu până scade com¬poziţia, se adaugă usturoiul curăţat de foi şi feliat. Se mai fierbe două minute, se opreşte focul şi se păstrează la cald. Ficăţeii se scurg de lapte, se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră, se condimentează şi se servesc alături de spanac.

Cand se pune usturoiul in spanac, se pot adauga migdale sau miez de nuca.

Ficăţei de pui cu spanac

Ficatei_de_pui_cu_spanac

Pofta buna!


Spanac_fu_ficatei_de_pasare

Spanac cu ficăţei de pasăre

Spanac cu ficăţei de pasăre din: spanac, smantana, faina, sare, unt, cascaval. Ingrediente: 1,5 kg spanac 1 pahar cu smantana 1 lingura cu faina sare 1 lingura cu unt 3 linguri cascaval ras   Mod de preparare: Spălaţi spanacul frunză cu frunză, înlăturaţi cotoarele, puneţi pe fundul de lemn şi tăiaţi fâşii. Puneţi în cratiţă […]

Salata_calda_de_ficatei_07

Salată caldă de ficaţei

Se spune că bucătarii francezi folosesc tot ce poate oferi un pui, mai puţin piuitul. Din gât şi din picioare se face o supă, inima şi pipota se păstrează în untură de raţă, iar ficatul se poate folosi pentru a prepara pateuri şi terine sau o mancare preferată de clienţii bistrourilor şi anume salata caldă […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • spanac cu ficatei
  • https://www restaurantedelux ro/ficatei-de-pui-cu-spanac html
  • https://www restaurantedelux ro/ficatei-pui-spanac html

2 comentarii

  1. Ficateii de pui cu spanac stiu sa-i fac si eu

  2. Simplu si buna reteta asta de ficatei cu spanac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.