Ficatei de pasare in aluat

Printeaza

Ficatei de pasare in aluat din: aluat pentru foitaj, ficatei de pasare, mustar picant, faina, smantana, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ficatei_de_pasare_in_aluat

  • 400 g aluat pentru foitaj
  • 500 g ficatei proaspeti de pasare
  • 2 lingurite mustar picant
  • 1 lingura faina
  • 125 g smantana
  • ulei
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Speli ficăţeii, îi laşi să se scurgă bine şi îi treci prin făină, după care îi căleşti într-o tigaie cu ulei, întorcându-i pe toate părţile. Amesteci smântână cu muştarul şi o potriveşti de sare şi piper. Scoţi din frigider aluatul pe care ai avut grijă să îl dezgheţi cu 8-10 ore îna­inte.

Il întinzi pe planşeta presărată cu puţină făină. Tai aluatul în 12 pătrate pe care le ungi cu amestecul de smântână şi muştar, în mijlocul fiecărui pătrat pui câţiva ficăţei şi îi înveleşti în aluat. Aşezi pachetele în tavă, le ungi cu ou bătut şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 10 minute, apoi la foc mediu pentru 20-25 de minute.

Le serveşti atât calde, cât şi reci.

Ficatei de pasare in aluat

Ficatei_de_pasare_in_aluat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.