Ficatei de pasare in aluat
PrinteazaFicatei de pasare in aluat din: aluat pentru foitaj, ficatei de pasare, mustar picant, faina, smantana, ulei, sare, piper.
- 400 g aluat pentru foitaj
- 500 g ficatei proaspeti de pasare
- 2 lingurite mustar picant
- 1 lingura faina
- 125 g smantana
- ulei
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Speli ficăţeii, îi laşi să se scurgă bine şi îi treci prin făină, după care îi căleşti într-o tigaie cu ulei, întorcându-i pe toate părţile. Amesteci smântână cu muştarul şi o potriveşti de sare şi piper. Scoţi din frigider aluatul pe care ai avut grijă să îl dezgheţi cu 8-10 ore înainte.
Il întinzi pe planşeta presărată cu puţină făină. Tai aluatul în 12 pătrate pe care le ungi cu amestecul de smântână şi muştar, în mijlocul fiecărui pătrat pui câţiva ficăţei şi îi înveleşti în aluat. Aşezi pachetele în tavă, le ungi cu ou bătut şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 10 minute, apoi la foc mediu pentru 20-25 de minute.
Le serveşti atât calde, cât şi reci.
Ficatei de pasare in aluat
Pofta buna!