Ficatei de pasare cu cartofi si varza

Printeaza

Ficatei de pasare cu cartofi si varza din: cartofi, morcovi, sare, chimen, varza, ceapa, lapte, piper, ficatei, ulei, verdeata.

Ingrediente:Ficatei de pasare cu cartofi si varza

  • 6 cartofi mijlocii
  • 4-5 morcovi mici
  • sare
  • 2 lingurite chimen
  • 300 g varza
  • 2 cepe mici
  • 200 ml lapte degresat
  • piper proaspat macinat
  • 200 g ficatei de pasare
  • 3 linguri ulei
  • verdeata (patrunjel, frunze de telina)

 

Mod de preparare:

Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele,se acopera cu apa cu sare si se lasa sa fiarba pana ce se-nmoaie.

Se scurg  apa de fiert se pastreaza si se zdrobesc cu o furculita. Intr-o alta oala, se pune sa fiarba apa ramasa cu sare si chimen si cand clocoteste se introduce varza, se lasa intre 3-5 minute, apoi se scoate si se taie fasii.

Ceapa tocata marunt impreuna cu laptele se dau intr-un clocot, se amesteca cu fasiile de varza si piureul de cartofi si morcovi si se condimenteaza cu piper.

Se sareaza ficateii, se pipereaza si se prajesc 5 minute, la foc potrivit, intr-o jumatate de lingurita de ulei incins, intorcandu-i de cateva ori.

Se pun pe un platou incins ficateii si amestecul de cartofi si legume.In tigaie se pun 2-3 linguri din apa in care au fiert cartofii si morcovii, se da in cateva clocote, se incorporeaza si uleiul ramas, iar sosul preparat se toarna peste ficatei.

Inainte de a-i servi, se presara cu verdeata tocata marunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.