Ficatei cu salata de cruditati

Printeaza

Ficatei cu salata de cruditati din: ficatei de pasare, piper, curry, ulei, otet balsamic, vin alb, sos de soia, bulgur, zeama de lamaie, morcov, telina, mar, patrunjel, ardei capia, sare, piper.

Ingrediente:Ficatei_cu_salata_de_cruditati

  • 150 g ficatei de pasare
  • 1 praf de piper
  • 1 praf de curry
  • cate 1 lingura ulei, otet balsamic sau vin alb si sos de soia

pentru garnitura:

  • 3 linguri bulgur marunt
  • cate 10 ml ulei si zeama de lamaie
  • 1 morcov
  • 1/2 telina mica
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 mar mic
  • 1 ardei capia
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăreşti bulgurul cu 100 ml apă uşor sărată. Scurgi boabele după ce se umflă şi le amesteci cu 5 ml de ulei şi 1/2 din pătrunjelul tocat.

Speli ficăţeii, îi stropeşti cu sos de soia, îi condimentezi şi îi laşi 1/2 oră în frigider, ii înăbuşi în ulei şi puţină apă, iar la sfârşit îi stropeşti cu oţet diluat.

Dai pe răzătoarea mare rădăcinoasele curăţate, 1/2 din ardei şi mărul. Le amesteci cu restul de pătrunjel tocat, cu zeama de lămâie, sare şi piper după gust.

Pui salata în jumătatea de ardei rămasă.

Ficatei cu salata de cruditati

Ficatei_cu_salata_de_cruditati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.