Ficatei cu ierburi si coniac

Printeaza

Ficatei cu ierburi si coniac din: ficăţei de pui, cartofi, ardei capia, cimbru oregano, usturoi, sare, piper, patrunjel verde, coniac, unt, ulei de masline, boia de ardei afu­mată.

Ingrediente:Ficatei_cu_ierburi_si_coniac

  • 1 kg ficăţei de pui
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 ardei capia
  • cimbru
  • oregano
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • 50 ml coniac
  • 50 g unt
  • ulei de măsline
  • 1 linguriţă boia de ardei afu­mată

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert cu apă şi sare. îi laşi pe foc circa 20 de minute, apoi îi scurgi. Peste cartofi pui puţin ulei de măsline, ardeiul capia tocat foarte mărunt şi pătrunjelul tocat.

Potriveşti gustul de sare şi piper şi amesteci. în acelaşi timp, cureţi şi speli ficăţeii, apoi îi scurgi. Intr-un vas nonaderent pui untul în puţin ulei de măsline la încins, apoi adaugi usturoiul tăiat şi ficăţeii.

Ii căleşti puţin, apoi adaugi coniacul şi flambezi. Condimentezi cu sare, pi­per, apoi adaugi spre final cimbrul, oregano şi boiaua spaniolă. Serveşti ficăţeii împreună cu cartofii natur.

Ficatei cu ierburi si coniac

Ficatei_cu_ierburi_si_coniac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.