Ficăţei cu aspic de legume

Printeaza

Ficăţei cu aspic de legume

Ficăţei cu aspic de legume

Ingrediente:

  • 3 morcovi
  • 500 g ciuperci
  • o jumătate de ţelină
  • două cepe
  • 500 g ficăţei de pui
  • 100 g fasole albă boabe
  • 4 căţei de usturoi
  • o frunză de dafin
  • 25 g gelatină
  • sare
  • ulei de floarea-soarelui
  • o legătură de mărar

Preparare:

Fasolea se pune la înmuiat câteva ore, schimbând apa de două-trei ori, apoi se ţine în apă rece şi se fierbe până când se înmoaie. Se scurge şi se lasă deoparte.

Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se taie în rondele şi în cubuleţe. Ciupercile se curăţă de pieliţă şi se lasă întregi. Usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe sau se pisează. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, acoperindu-se cu o farfurie ca să se umfle mai repede. Se pun la fiert în doi litri de apă cu sare morcovii şi ţelina.

Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă ciupercile, frunza de dafin şi fasolea. Se lasă să fiarbă zece minute, se adaugă usturoiul şi gelatina înmuiată.

Se opreşte focul, se amestecă şi se lasă la răcit. Se pun legumele într-o tavă de chec tapetată cu folie alimentară, se toarnă apa din oală şi se introduc în frigider.

Cepele se curăţă de foi, se taie în rondele şi se prăjesc împreună cu ficăţeii de pui. Se servesc presărate cu mărar tocat.

Ficăţei cu aspic de legume

Ficăţei cu aspic de legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.