Ficat de porc cu dovlecel si usturoi
PrinteazaFicat de porc cu dovlecel si usturoi din: dovlecel, ficat de porc, oua, faina, pesmet, ulei, sare, maghiran, unt, usturoi, iaurt, zahar.
- 1 dovlecel lung
- 150 g ficat de porc
- 3 ouă
- făină
- pesmet
- ulei
- sare
- 1 linguriţă maghiran
- 1 cub unt
- 3 căţei de usturoi
- 1 iaurt
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Cureţi dovlecelul de coajă, îi tai capetele, scoţi miezul şi tai apoi inele groase, pe care presari sare. Ficatul îl tai felii subţiri, îl dai prin făină şi-l prăjeşti, după care îl scoţi pe un şervet de bucătărie. Dovleceii îi ştergi cu un şervet şi îi dai prin făină.
Intre două rondele de dovlecel pui câte o bucată de ficat, treci prin ou bătut şi pesmet şi le prăjeşti.
Pregăteşti sosul, in untul topit pui puţină făină, pe care o stingi cu apă. Adaugi apoi usturoiul zdrobit şi puţin zahăr şi măghiranul. Laşi să fiarbă, apoi adaugi iaurtul şi amesteci bine.
Dacă este nevoie, strecori sosul, ca să fie cât mai fin.
Pofta buna!