Ficat cu ciuperci in tarta de foitaj

Printeaza

 Ficat cu ciuperci in tarta de foitaj

Ingrediente:Ficat cu ciuperci in tarta de foitaj

  • 1kg ficat de vită sau porc
  • sare
  • boia iute
  • 1/21 supă
  • 2 linguri bulion pastă
  • 10 g chimen
  • 5 bucăţi de cuişoară
  • 1 pahar vin negru
  • 2 legături de mărar
  • 112 lingură de făină
  • 6 ardei graşi
  • 4 căţei de usturoi
  • 60 g parmezan sau caş­caval
  • 60 g şuncă
  • 300 g ciuperci
  • 1 tartă mare din foitaj sau aluat fraged
  • 180 g ulei

 

Mod de preparare:

Ficatul se taie felii, se dă prin făină şi se sotează cu ulei. Apoi se pun în cratiţă să fiarbă cu supă, sare, boia, bulion, chimen şi cuişoară pisată.

Pe parcurs se pun ciupercile şi ardeii tăiaţi fără seminţe. Cînd este aproape gata, se pune vinul negru, mărar tocat, usturoi tocat şi un praf de zahăr.

Se serveşte în tarta coaptă, pusă pe platou şi se presară cu şuncă tocată, mărar tocat şi parmezan ras.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Complexa reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.