Ficat cu ceapa

Printeaza

O reteta de ficat cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Ficat cu ceapa

  • 600 gr. ficat de vitel
  • 500 gr. ceapa
  • 40 gr. unt
  • 3 linguri de ulei extravirgin de masline
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curata ficatul, apoi taie-l felii foarte subtiri. Toaca fin ceapa si caleste-o intr-o tigaie cu ulei si unt, la foc mic, cam o ora, amestecand din cand in cand. Dupa aceea aseaza peste ceapa, potriveste de sare si piper si da focul mare inca 10 minute.

Cand e gata, presara ficatul cu patrunjel proaspat si aseaza-l pe un platou. Serveste ficatul cu ceapa alla veneziana cald, cu o garnitura la alegere, preferabil un piure cu parmezan deasupra si decor de salata verde.

Ficat cu ceapa

Ficat cu ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.