Fenicul copt cu usturoi, unt si vermut

Printeaza

Fenicul copt cu usturoi, unt si vermut din: bulbi de fenicul, usturoi, unt, vermut (poate fi înlocuit cu vin alb), sare, piper negru proaspăt măcinat.

Fenicul_copt_cu_usturoi_unt_si_vermut

Ingrediente:

  • 3 bulbi mari de fenicul
  • 1 căţel de usturoi, feliat subţire
  • 3 bucăţi mari de unt
  • 2 pahare de vermut (poate fi înlocuit cu vin alb)
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Indepărtaţi eventualele porţiuni decolorate ale feniculului, apoi tăiaţi-i extremităţile şi feliaţi-l subţire, păstrând frunzele deoparte.

In general, eu tai fiecare bulb de fenicul, de la vârf înspre rădăcină, în circa 4 bucăţi — dar nu asta e esenţial. Puteţi să le tăiaţi şi mai fin, dacă doriţi.

Acum aruncaţi, literalmente, toate ingredientele, cu excepţia frunzelor de fenicul, într-o tavă pentru copt. Rupeţi o bucată de folie impermeabilă la grăsime, udaţi-o cu apă rece şi mototoliţi-o pentru a o face mai flexibilă.  Apoi potriviţi-o nu peste vas, ci direct deasupra şi în jurul bulbilor de fenicul.

Astfel, legumele vor fi şi coapte, dar si gătite la abur, în acelaşi timp, devenind grozav de gustoase! Introduceţi în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute sau până se frăgezeşte. Chiar înainte de a servi, presăraţi deasupra frunzele de fenicul.

Fenicul copt cu usturoi, unt si vermut

Fenicul_copt_cu_usturoi_unt_si_vermut

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.