Felii de morun cu amestec de legume

Printeaza

Felii de morun cu amestec de legume

Felii de morun cu amestec de legume

Ingrediente:

  • 6 felii de morun
  • 150 g mazăre păstăi
  • 150 g mazăre boabe
  • 2 legături de morcovi noi
  • 200 ml smântână lichidă
  • 1 linguriţă de piper măcinat
  • 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie
  • sare
  • ulei de măsline

Preparare:

Se curăţă păstăile de mazăre şi morcovii. Se pune apă la fiert îintr-o oală, iar când dă primul clocot se pune sare. Se pun morcovii cu mazărea boabe şi se fierb 25 de minute.

In acest timp, se pun feliile de morun în tăviţa unei oale cu aburi. Se adaugă puţin ulei de măsline şi se sărează. Se pune deasupra altei oale umplute pe jumătate cu apă, se acoperă şi se fierbe 18 minute.

Se varsă smântână într-o oală, se adaugă sare şi piper şi se îincălzeşte uşor, până dă într-un cclocot. Cu cinci minute înainte de fierberea legumelor, se adaugă mazărea păstăi.

Se scurg legumele şi se repartizează pe farfurii. Se ia câte o felie de morun şi se pune deasupra smântână încălzită şi coaja de lămâie. Se serveşte imediat.

Foloseşte legume congelate dacă vrei să reduci timpul de preparare. Morcovii pot fi înlocuiţi şi cu minicarote, tot congelate. Au un gust foare bun şi sunt şi frumos colorate.

Felii de morun cu amestec de legume

Felii de morun cu amestec de legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.