Felii de dovleac cu umplutura din carne tocata

Printeaza

O retete de felii de dovleac umplute cu carne tocata si paine integrala, ghimbir, ulei, ceapa verde, ou, parmezan, sare si piper macinat.

Ingrediente:Felii de dovleac cu umplutura din carne tocata

  • 1 dovleac
  • 1 felie de pâine inte­grală
  • ghimbir
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 g carne tocată
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cepe verzi
  • 1 ou
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Dovlecelul se taie jumătăţi şi se curăţă. Jumătăţile se taie în 3 – 4 felii. Se pun într-o tavă din teflon, cu apă. Se acoperă cu folie din aluminiu şi se lasă la cuptor 25 minute.

Se în­moaie miezul de pâine în apă. Se toacă ghimbirul şi ustu­roiul. 2/3 din carnea tocată se căleşte în ulei. Ceapa se toacă mărunt. Se amestecă cu miezul de pâine, oul, carnea tocată călită şi cu cea crudă.

Se iau 2/3 din brânză şi se pun în amestecul de carne. Se umplu feliile de dovleac şi se presară parmezan. Se dă la cuptor încă 20 – 30 minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.