Felii cu bezea si gem

Printeaza

O reteta de bezea cu gem, faina, unt, oua, zahar pudra, zahar vanilat, sare, nuca si esenta deFelii cu bezea si gem rom.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 pliculeţe  zahăr vanilat
  • sare

Ingrediente bezea:

  • 1 borcan gem de prune (sau altceva, după gust)
  • 200 g nuci
  • 250 g zahăr
  • 4 albuşuri
  • 1 lingură esenţă rom
  • sare

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi untul. încorporezi apoi făina, sarea şi albuşurile bătute spumă şi torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit, dar nu definitiv. In acest timp pregăteşti bezeaua: Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugi trep­tat zahărul şi baţi în continuare până obţii bezeaua.

Când prăjitura este aproape coaptă o scoţi, o ungi cu gem, pre­sari nuca măcinată, amestecată cu esenţa de rom şi întinzi bezeaua.Dai din nou prăjitura la cuptor pentru 15 minute, la foc mic. Laşi să se răcească în tavă şi apoi o tai felii

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.