Fassolada

Printeaza

Fassolada

Fassolada este una dintre cele mai gustoase mâncăruri ţărăneşti. Ea se face numai din fasole, legume, plante aromatice şi ulei de măsline. Pentru a pregăti fassolada, se foloseşte fasole albă, de obicei cannellini.

Aceasta se lasă peste noapte în apă, ca să se înmoaie, după care se pune la fiert într-o oală, cu ceapă, morcovi, frunze de ţelina şi foi de dafin.

După ce a fiert la foc mic o vreme, în supă se adaugă roşiile, care îi dau culoarea caracteristică şi îi conferă un pic de dulceaţă, dar şi puţină aciditate.

La urmă se pune puţin oregano uscat şi câteva picături de ulei de măsline.

La servire, peste fassolada se presară nişte verdeaţă de pătrunjel şi câteva picături de ulei de măsline.

Ca şi supa faki, această mâncare se consumă de obicei în Postul Mare. In mod tradiţional, ea ar trebui servită cu pâine cu coajă crocantă, nişte brânză feta şi câteva măsline negre. Desigur, nu ar strica şi un pahar de vin roşu de casă.

Fassolada_07

Fassolada

Fassolada

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.