Fasole verde cu usturoi

Printeaza

Fasole verde cu usturoi din: fasole verde, usturoi si ulei de masline. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă de fibre dietetice.

Fasolea verde conține fibre dietetice, care pot ajuta la menținerea sănătății digestive. Fibrele contribuie la prevenirea constipației, promovează regularitatea intestinală și pot ajuta la menținerea unui nivel sănătos al zahărului din sânge.

Fasolea verde conține antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și carotenoizii, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ în organism. Antioxidanții contribuie la protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi, ceea ce poate reduce riscul de boli cronice.

Vitamina A din fasolea verde este esențială pentru sănătatea ochilor și a pielii, iar vitamina C sprijină sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului din alimente.

 

 

Ingrediente:

 

 

 

Mod de preparare:

Fierbe fasolea in apa clocotita timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Apoi scurge-o si las-o putin deoparte.

Intre timp, tumeneste usor usturoiul intr-o tigaie cu ulei incins. Amesteca-l bine cu fasolea, asezoneaza si serveste.

Fasole verde cu usturoi

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pulpe de pui cu fasole verde si usturoi

Pulpe de pui cu fasole verde si usturoi din: pulpe de pui, fasole verde, ceapa, usturoi, miere, ulei, piper, mustar, sare, ardei iute, patrunjel. Ingrediente: 250 g fasole verde 2 linguri miere 2-3 căţei usturoi 1 ceapă sare boabe de muştar, după gust boabe de piper roşu 4 pulpe de pui 2 linguri ulei 2-3 […]

 

Budinca de fasole verde cu carne

Budinca de fasole verde cu carne

Budinca de fasole verde cu carne din: fasole verde, carne tocata, parmezan, cascaval, ceapa, rosii, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 450 g carne de vită tocată 500 g fasole verde opărită 50 g parmezan 10 felii caşcaval 2 cepe 4 roşii mari 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Rumeneşti carnea de vită […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.